Tänään on 27. toukokuuta 2020
Kennel Tähtiharjun
Etusivu  ·  Linkit  ·  Koirat  ·  Kuulumisia  ·  Pentuja  ·  Muistoissamme

Kuulumisia 

13.06.2010

Tintti Avo 3 & Inka Alo 1!

Tintin kanssa startattiin Leppävirran nome-b kokeessa mamma-loman jälkeen.Hyvin Tintti toimi ja jaksoi vaikka ohjaaja ei ollutkaan kokoajan vireessä...Ja se näkyi sitten sijoituksessa.Koe suoritettiin parityönä ja pariksemme osuivat Hokkasen Pete ja Hiski ,tutut tyypit ja minunkaan ei tarvinnut enää jännittää niin paljoa.Ensin töihin pääsivät Pete ja Hiski, me Tintin kanssa menimme naamioverkon taakse odottamaan vuoroamme ohjaukseen.Tarkkaavaisesti Tintti kuunteli mitä verkon takana tapahtuu.Hiski sai ohjaus riistan ylös ja sitten olikin meidän vuoro.Tintti lähti hyvin etenemään vedessä kunnes huomasi vasemmalla olevat kuvat ja lähti tarkastamaan ne, sain käännettyä Tintin takaisin uomaan ja kohti riistaa mutta sitten alkoi ranta vetää puoleensa ja Tintti kerkesikin jo maille mutta sain kutsuttua sen takaisin veteen....sitten tapahtui jotakin joka on minulle itsellekkin hämäränpeitossa, mikä oikosulku tulikaan aivoihini ja pillitin Tinttiä,jotenkin vain sekoitin koiran kun se oli jo melkein riistalla!!!!Tuomari kehoitti kutsumaan koiran pois ja ohjaus riista jäi saamatta minun mokauksen takia! Koe jatkui haulla maalla ja Tintti sai 3/5 riistasta pois.Sitten tuli kakkos markkeeraus siten, että ensimmäinen heitto tuli uoman toisella puolella olevan lämpäreen taakse pusikkoon ja toinen heitto tuli itse lämpäreeseen.Tintti sai molemmat riistat pois mutta ei aivan niin suoraviivaisesti kuin olisi voinut.Sitten koe jatkui ohjatulla haulla.Koira piti lähettää uoman toisella puolella alueelle joka toiseen laitaan oli tehty ohjaus ja toiseen laitaan oli tullut markkeeraukset.Suht vaivattomasti sain Tintin hakualueelle ja löytyihän se vaadittu lokkikin .Tuloksena oli siis Avo-3.                  110709 172 [640x480].JPG 110709 172 [1600x1200].JPG      
 

Sitten lähdettiinkin jännittämään Riston ja Inkan ensimmäistä nome-b starttia.

Koe alkoi veneestä heitetyllä ykkös markkeerauksella veteen jonka Inka suoritti helposti . Sitten jatkettiin maaohjauksella. Siinä Inka näytti pilli kuuliaisuutensa ja varis löytyi nopeasti. Seuraavana vuorossa oli jälleen veneestä heitetty ykkönen joka tuli lämpäreeseen, Inka lähti ripeästi noutoon ja kävi matkalla tarkistamassa lokin näköisen kiven joka jälkeen matka jatkui markkeeraus linnulle.

Sitten siirryttiin vesiohjaukseen joka tuli uoman toiselle puolelle markkeerausten välissä olevaan pajukkoon. Taas kerran Inka näytti taitonsa pillikuuliaisuudessa ja hienosti vesiohjaus sujui parivaljakolta.

Jäljellä oli enää hakualue , josta Inka suoriutui ripeästi tuoden Ristolle 4 riistaa.

Jäljelle pääsystä ilmoittaessa tuomari totesi Inkan olevan väärässä luokassa...=)

Pitkän päivän päätteeksi Inka pääsi vihdoin jäljelle josta kani löytyi helposti.

Tuloksena oli siis Alo -1 ja toimitsijoiden valinta ja taisi se tuomari vielä palkintojenkin jaossa kehua kaksikon työskentelyä! Tästä on hyvä jatkaa maltilla eteenpäin kohti uusi koitoksia.

Samaisessa kokeessa myös Maarit ja Tintin sisko Iita saivat Alo-1 :sen Hieno päivä siis kaiken kaikkiaan !

 

Pinja-pentunenkin on päässyt reissuihin mukaan ja Nilsiässä pidetyllä Metso 2010-leirillä olimme Hiltusen Tarun ja koirien kanssa pitämässä pienimuotoista noutajakoira esittelyä ja siellä Pinja sai olla lasten rapsuteltavana ja pikku-neitihän nautti suunnattomasti joka hetkestä.

 inksu 006 [320x200].JPG
 
Webmail © Kennel Tähtiharjun Tiina ja Risto Väätäinen 2020