Tänään on 27. toukokuuta 2020
Kennel Tähtiharjun
Etusivu  ·  Linkit  ·  Koirat  ·  Kuulumisia  ·  Pentuja  ·  Muistoissamme

Kuulumisia 

15.11.2009

....pentupäiviä ja hiljaiseloa....

Lokakuun lopulla ajelimme Pieksänmäelle Hukkasen Tuijan luo Inkan pentutapaamiseen. Päivän vietimme kahvien jälkeen ulkona koulutuksen ja makkaranpaiston merkeissä.Koirille tehtiin mm.hakualuetta ja vedettiin jokaiselle oma jälki. Hienosti nuoret koirat jäljestä selviytyivätkin itsenäisesti , myös hakualueelta dameja tuli ohjaajille hyvin .Mukava oli tavata Inkan velipoikia eli kiitoksia kaikille antoisasta ja mukavasta päivästä!

Tintin kanssa kävimme syksyn viimeisessä WT-kokeessa Hauholla.Koe alkoi lähihaulla josta Tintti sai vaaditut kaksi damia ylös , mutta pisteitä pudotti roimasti se kun toista damia palauttaessa Tintti törmäsi hakualueen vasemmassa reunassa johonkin mielenkiintoiseen hajuun ja jäi sitä nuuskimaan...jouduin useammin kutsumaan koiraa ennenkuin se muisti mitä oli alunperin tekemässä! Mutta näköjään näinkin voi käydä....Seuraavalla rastilla oli ohjaustehtävä.Koira piti ohjata alaspäin viettävän pellon kulmaukseen.Kummasti melko useita koiria veti puoleensa jo ennen kulmausta oleva pitempi heinä pellon laidalla.Tinttikin ajautui heinikon reunalle mutta sain pysäytettyä koiran ja ohjattua oikealle alueelle.Tämän rastin suoritukseen olinkin aivan tyytyväinen. Kolmannella rastilla osasinkin odottaa sitten vaikeuksia kun näin maaston...pieni koira & korkea heinikko...markkeeraus tuli pellolle mutta lähetyspaikan ja pellon välissä oli siis korkeaa ja suht tiheää heinikkoa ja hamppuaita , Tintti markkeerasi heiton lyhyeksi eikä siis ylittänyt heinikkoa vaan jäi sinne etsimään damia.Heinän liikkeestä näin missä koira menee mutta oli aivan toivotonta yrittää ohjata koiraa kun ei ollut selvillä mihin suuntaan kuono näytti kun sen pysäytti....viimein tuomari pyysikin kutsumaan koiran pois .Eli tämä rasti meni sitten puhtaasti nollille.Mutta ei vielä luovutettu kun näinkin kauas oli tultu!  Viimeinen rasti oli parityönä. Walk up , markkeeraus ja ohjaus.Tintti sai aloittaa ohajuksella ja hyvin se kuuntelikin pilliä ja sain sujuvasti sen ohjattua damille.Markkeeraus sujui myös hyvin , walk upissa tehtävien välillä oli pientä levottomuutta joka pudottikin tämän rastin pisteitä.Mutta kaiken kaikkiaan todella opettavainen päivä vaikka ilman tulosta jäätiinkin.Kiitoksia iloisesta matkaseurasta Tarulle & Tuijalle!!!!

Viime aikoina on treenailut jääneet vähemmälle....pimeää tulee jo niin aikaisin...Lähinnä olemme keskittyneet niin Inkan kuin Tintinkin kanssa malttiharjoituksiin.Tiinu -mamma viettää aikaansa leppoisasti vaikka välillä kyllä "eläkeläinenkin innostuu peuhaamaan ulkona nuorempien kanssa

 

  inka 15.11.2009 009 [320x200].JPG 
  
 
Webmail © Kennel Tähtiharjun Tiina ja Risto Väätäinen 2020