Tänään on 27. toukokuuta 2020
Kennel Tähtiharjun
Etusivu  ·  Linkit  ·  Koirat  ·  Kuulumisia  ·  Pentuja  ·  Muistoissamme

Kuulumisia 

16.09.2012

Noutajien SM-Nome Hailuodossa 7.-9.9.2012

180 (Copy).JPG

Risto ja Inka saivat kaipaamansa toisen VOI-1 tuloksen Kajaanista 28.7 ja saivat samalla mahdollisuuden osallistua Noutajien SM -Nomen karsintoihin Hailuodossa.

Pe 7.9 oli sitten näytönpaikka ja koe alkoi ohjatulla lähihaulla jonka Inka suoritti nopeasti.Sitten siirryttiin kakkosmarkkeeraus paikalle,jossa tuli kaksi heittoa laukaksilla,jonka jälkeen tuli vielä häiriölaukaus.Inka teki suoraviivaiset ja tehokkaat markkeraukset, palauttaen riistat Ristolle käteen.Koe jatkui parihaulla,josta Inka otti neljä riistaa nopeasti talteen.Haun jälkeen koirat olivat piilossa ja vain ohjaajat näkivät ohjausriistojen heitot,jotka jäivät muistiin ohjatun lähihaun ajaksi,Inka suoritti molemmat tehtävät vaivatta.Kokeen päätti ykkösmarkkeeraus häiriölaukauksen kanssa.Tämänkin Inka suoritti tehokkaasti ja suoraviivaisesti.

Yleisvaikutelma kokeesta kuului seuraavasti: aloittaa kokeen suorittaen ensimmäisen lähihakutehtävän helposti.Tämän jälkeen koira suorittaa onnistuneet paikallistehtävät ja esittää erinomaista hakutyöskentelyä.Suorittaa onnistuneesti myös toisen lähihakutehtävän sekä suoriutuu helposti vesiohjauksesta.Kokeen lopuksi koira suoriutuu helposti myös ykkösmarkkeerauksesta.

Tuloksena siis VOI-1 ja Inkasta tuli samalla FI KVA,koska käytännönmetsästyskokeen parivaljakko suoritti jo elokuussa.Urheasti Risto ja Inka kävivät uimassa hyisessä merivedessä! Lauantai meni seuraillessa toisten startteja ,ihaillessa upeita maisemia ja odotellessa iltaa jolloin SM-finalistit julkaistiin.Kahdeksan koirakkoa valittiin finaaliin ja Inka&Risto upeasti heidän joukossa!

risto&inka (Copy).jpg

Sunnuntai aamu valkeni aurinkoisena mutta tuulisena.Finaali pidettiin meren rannalla.Risto starttasi kuudentena koirakkona ja ensimmäinen tehtävä oli kolmosmarkkeeraus,jonka kolmatta heittoa Risto eikä Inka jostain syystä noteranneet millään tavalla....Inkan noudettua kaksi lintua tuomari kertoi maastossa olevan vielä kolmannenkin riistan!Riston ei auttanut muukuin laittaa Inka hakuun ,tuomarit antoivat Inkan etsiä lintua hetken ennenkuin kertoivat Ristolle oikean suunnan ja ohjauksella Inka saikin kolmannen linnun ylös.Valitettavasti finaali päättyi kahden koirakon osalta tähän tehtävään ja Risto &Inka olivat toiset heistä.Mutta kokemuksena aivan upea viikoloppu,sijoittua SM-nomessa sijalle 7-8 ja saavuttaa samana viikonloppuna KVA:n arvo!

Kiitokset reissun evästyksestä Palonurmen Ruokakulma,Erä+ ja Katto-Elvis! Isot kiitokset myös treenikavereille ja muille ystäville tuesta.

Nyt keskitytään metsästykseen hetkeksi!

 

 
Webmail © Kennel Tähtiharjun Tiina ja Risto Väätäinen 2020