Tänään on 27. toukokuuta 2020
Kennel Tähtiharjun
Etusivu  ·  Linkit  ·  Koirat  ·  Kuulumisia  ·  Pentuja  ·  Muistoissamme

Kuulumisia 

23.10.2010

Pelastajakoira Pipsa & Mango

      Viikko sitten sunnuntaina olimme Tintin, Hiltusen Tarun ja Sipsin kanssa starttaamassa jo perinteeksi muodostuneessa Hauhon WT-kokeessa. Ensimmäinen rasti Avo-luokassa oli kakkosmarkkeeraus pellolle. Tintti markkeerasi molemmat damit hienosti , mutta viimeistä damia palauttaessa löytyi pellollta jokin mielenkiintoinen haju ja damin palautus unohtui eli nollille mentiin heti alussa....Toisella rastilla oli lähihaku , josta piti saada kaksi damia ylös. Suht hyvin Tintti kuunteli pilliä ja damit löytyivätkin ,mutta pisteitä ei paljon tältä rastilta tullut. sitten olikin lounastauon paikka ja päivä saikin aivan toisenlaisen käänteen.....

 Sain tiedon , että Mango-pentu oli jäänyt auton alle Suonenjoella ja oli shokissa lähtenyt karkuun onnettomuuspaikalta,eikä Anne kutsuista huolimatta saanut yhteyttä koiraan.Onneksi Taru oli keksinyt , että paikalle täytyy  saada sellainen jälkikoira joka ei ole jäljestänyt riistaa ja Kuopiosta olikin löytynyt Nissisen Marianne ja hänen koiransa Pipsa jotka olivat epäröimättä lähteneet kohti Suonenjokea...Kauheata oli vain odotella lisätietoja kun itse ei voinut tehdä mitään..... .                                                  

        mango ja pipsa 006 [1600x1200] [640x480].JPG
                                                                    

Päätin kumminkin Tintin kanssa jatkaa koetta ja kolmannen rastin aikaan tulikin tieto , että Pipsa oli löytänyt Mangon 3 km päästä metsästä.Mikä helpotuksen tunne !!!!!!Hienon työn Pipsa teki sillä ilman tätä koiraa Mango olisi jäänyt huomaamatta , sen verran hyvin oli keltainen koira sulautunut syksyiseen maastoon.Voimme vain kuvitella tyttöjen tunteet kun ovat vuorotellen kantaneet päähän loukkaantunutta Mangoa pois metsästä.Matka oli jatkunut heti Kuopioon eläinlääkäriin jossa Anne sitten vietti sunnuntain iltaan asti kun Mangon shokkitilaa hoidettiin.Mangolla oli enkeleitä matkassaan ,koska maanantaina jälkitarkastuksessa koira sai terveenpaperit.Nyt vain annetaan ajankulua ja koiran toipua tärskystä ja toivotaan , että kaikki menee jatkossa hyvin.Suuri kiitos kaikille jotka olitte mukana edesauttamassa Mangon löytymistä ja elitte hengessä mukana! Eilen kävimme vielä viemässä Pipsa-koiralle & Mariannelle herkkuja kiitokseksi hienosta työstä. Kyllä Marianne saa olla ylpeä nuoresta koirastaan .Olette tosi upea parivaljakko !!!

 

Paljon muutakin touhua on mahtunut  meidän kesään /syksyyn  mutta sivujen päivittäminen on jäänyt vähemmälle.

Risto ja Inka osallistuivat Laukaalla derbyyn ja Inka sai elokuun alussa Joensuussa näyttelytuloksen H. Tintin kanssa meillä oli tassuongelmia kahteenkin kertaan.Uuraisilla olimme jo starttaamassa nome-b kokeessa kun jouduimme keskeyttämään kokeen koska huomasimme , että Tintti ontuu ja syyksi selvisi palan puuttuminen anturasta.Tassu parani aikanaan , mutta sitten treeneissä Tintti loukkasi etutassunsa joka tulehtui ja taas oltiin saikulla.Elokuussa päästiin sitten starttaamaan Liperissä kahtena päivänä ja tuloksena oli lauantailta avo 1 ja sunnuntailta avo 2 tulokset.

Syyskuussa järjestettiin pentutreffit ja paikalla oli myös Elena & Rasmus.Elena kertoi omista koulutustavoistaan ja antoi todella hyviä vinkkejä kuinka jatkaa pentujen kanssa eteenpäin. Hauska ja antoisa päivä kaiken kaikkiaan !

Mukava onkin ollut kun kaikki Tintin pennut ovat tässä lähistöllä niin on saanut seurata trion kasvua aitiopaikalta ....kuinka ne kaikki ovat aivan valloittavia persoonia ,mutta myös yhtäläisyyksiä löytyy...ja yhtenä sellaisena on tähän loppuun aivan pakko mainita Leevi ja Mangon herkkä pylly joka on peritty Fani-ukilta & Tintti-mammalta....istuminen märällä on aika veikeän näköistä taiteilua....

 
 
Webmail © Kennel Tähtiharjun Tiina ja Risto Väätäinen 2020